top of page

Bent u zichzelf?

Veel mensen lopen in hun werk tegen problemen aan. Zij hebben zich een rol aangemeten die bij hun functie past, maar die niet past bij wie ze werkelijk zijn. Men kan dit een tijd volhouden, maar ergens gaat dit een keer wringen. Zou het niet veel prettiger zijn dat u, ook in uw werk, echt uzelf zou kunnen zijn?

Daartoe dient u wel eerst te weten wie u zelf bent. Er zijn veel persoonlijkheidstests op internet te vinden maar het probleem is dat er geen testen te vinden zijn die uw werkelijke persoonlijkheid in kaart kan brengen. Bijna alle testen, of dit nu Myers-Briggs, Personalysis, The Big Five of DISC is, brengen uw aangepaste persoonlijkheid in kaart. Daar is op zich niets mis mee, maar als u op een gegeven moment overstapt naar een andere baan of functie waar andere vereisten gelden dan zal uw gedrag veranderen. Daarmee is dan ook de persoonlijkheidstest van geen waarde meer. Alle gangbare testen hebben een “houdbaarheidsdatum” van gemiddeld twee jaar. Dat is niet verwonderlijk omdat onze persoonlijkheid natuurlijk constant verandert.

Taylor Protocols™ heeft met de Core Values Index™ (CVI™) als eerste bedrijf ter wereld een test ontwikkeld die de aangeboren, onveranderlijke natuur van een persoon in kaart brengt. Na bijna twintig jaar in ontwikkeling en tienduizenden afgenomen testen is de betrouwbaarheid van de CVI™ extreem hoog gebleken. De gevalideerde repeat scores van de CVI™ zijn, ook na meer dan 10 jaar, nog steeds gemiddeld 94%(!) De meeste andere tests halen niet meer dan maximaal 70% met een beperkte houdbaarheid.

Wat betekent dit bovenstaande nu allemaal? Veel bedrijven gebruiken de traditionele persoonlijkheidstesten om hun personeel te evalueren, maar wat ze eigenlijk doen is het maken van een momentopname van het aangepaste gedrag van hun personeel. Zou het niet veel beter zijn om, middels een eenvoudige test als CVI™ de werkelijke, aangeboren en onveranderlijke karaktereigenschappen in kaart te brengen van de personeelsleden zodat zij werkelijk vanuit hun kracht kunnen gaan functioneren?

Ook voor u als privé persoon kan het erg interessant zijn om uw eigen persoonlijkheid in kaart te laten brengen. Velen zijn de connectie met zichzelf een beetje kwijt geraakt en het is mij gebleken dat ik, bij de mensen met wie ik de testresultaten besproken heb, vaak tot zeer verassende en bevrijdende ontdekkingen kwam. De link met het plaatje bovenaan de post: Je kunt door je situatie soms gedwongen worden een andere rol aan te nemen die eigenlijk niet bij je past, maar wanneer je leert functioneren naar je ware aard, wie je echt zelf bent, kom je pas echt tot bloei!

Wat denkt u, zou deze kat echt een succesvolle krokodil kunnen zijn of blijft het gewoon een kat in een voor haar niet-natuurlijke omgeving en rol?

De CVI™ kunt u bij ons afnemen voor € 50,- Hierbij zit inbegrepen een uitgebreide schriftelijke toelichting. Een uitgebreide toelichting/uitleg/toepassing/coachingsgesprek van 1,5 uur is € 175,- incl. de test.

24 APR


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page