top of page

CVI

Wat is het?

De CVI™ vormt de kern van de Taylor Protocols™. Het is een wetenschappelijk gevalideerd psychometrisch instrument dat helpt bij het identificeren van jouw diepste wezen, jouw aard. Niet wat je geworden bent door opleiding, opvoeding of wat anderen van je verwachten etc. nee, de CVI™ dringt door tot de kern van wie je werkelijk bent: jouw aangeboren, onveranderlijke persoon.

Wanneer we jouw aard in kaart brengen, is het enorm krachtig om deze informatie te kunnen gebruiken om jou naar de plaats te brengen waar je jouw beste en hoogste bijdrage kunt leveren, en je in de positie te brengen waarin je echt zichzelf kunt zijn en al jouw natuurlijke, aangeboren kernwaarden kunt gebruiken om jouw hoogste en beste bijdrage te leveren. Meetbaar en duurzaam!

Project bespreken op scherm
Hoe werkt het CVI assessment?

De CVI™ is een instrument waarmee de aangeboren en onveranderlijke kern van mensen in beeld gebracht wordt. Het is belangrijk om jouw eigen kern te kennen. Dit unieke samenspel van kernwaarden bepaalt namelijk waar jij jouw energie uit haalt en in welke omgeving en in welke rol of taak jij het best tot je recht komt.

Het Core Values Index assessment is meer dan zomaar een persoonlijkheidstest: het is een revolutionair psychometrisch meetinstrument dat jouw (veelal aangeleerde) persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt, om zo jouw onveranderlijke motivatiefactoren en jouw invloed op de maatschappij helder te krijgen. De CVI karakteriseert en kwantificeert wat Maslow en anderen noemen: “de onveranderbare en aangeboren natuur van een persoon, die weergeeft waar/hoe deze persoon zijn/haar hoogste en meest productieve bijdrage kan leveren zonder zichzelf daarbij geweld aan te hoeven doen”.

Verbeter je zelfinzicht op een unieke manier die daadwerkelijk langdurige resultaten levert, en dat bruikbaar is in zowel in team- en bedrijfsoptimalisatie alsook in persoonlijke ontwikkeling. 

Of je nu meer over jezelf wilt weten of wat jouw optimale rol is binnen de organisatie waar je werkt, de CVI is een krachtig instrument om je op weg te helpen. Met de CVI leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je dit beter kunt begrijpen. Hiermee verkrijg je inzicht over hoe je jouw relaties thuis, op werk en/of op school kunt verbeteren.

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids) test verandert na verloop van tijd. Het CVI assessment heeft een gevalideerde betrouwbaarheid van 97,7% gemeten over een periode van meer dan10(!) jaar. Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot maximaal een jaar. Need I say more?

bottom of page