Legacy blog

Wat is er fout gegaan?

Posted by:

Wat is er fout gegaan?

Onlangs kwam er een nieuw Gallup rapport uit: The State of the Global Workplace*.

In dat rapport stonden ronduit schokkende cijfers over de arbeidsbetrokkenheid wereldwijd.

In de V.S. zijn gemiddeld slecht 3 op de 10 werknemers werkelijk bevlogen voor hun werk. Dat vond ik redelijk schokkende cijfers! Maar toen las ik verder en bladerde door naar de cijfers voor Europa op bladzijde 93 …en mijn mond viel open! Dit kon toch niet waar zijn?! In Nederland is het percentage van werkelijk bevlogen medewerkers slechts 9%(!) Dit houdt in dat 91 blijkbaar niet echt betrokken is bij wat ze doen en slechts het werk verrichten omdat ze aan het eind van de maand een salarisstrook ontvangen. Maar het wordt nog erger: van die 91% is ook nog eens 11% ‘actively disengaged!’ Wat dit betekent? Dit betekent dat 11% van de werknemers in Nederland de boel actief lopen te saboteren en hun werkgever daarmee schade berokkenen!

Nederland is één van die landen waar we prat gaan op ons arbeidsethos. Met elkaar huren we trainers en consultants in om de werkomgeving en de werknemers optimaal te laten functioneren. In deze business gaan miljoenen Euro’s om. En toch… maar 9% van de mensen gaat met plezier naar het werk en doet daar werkelijk hun uiterste best?!

Wat is er fout gegaan? Wat klopt er niet in dit plaatje? De bij deze post horende foto vond ik illustratief: Maar één lampje brandt. Alle andere lampen niet. Eén lamp die straalt, licht geeft en warmte produceert. Eén lamp die doet waarvoor die gemaakt is. De andere lampen daaromheen zijn koud, donker en niet-productief. Krijgen zij geen stroom? Is de draad of de fitting kapot? Zijn ze simpelweg niet aangezet? Of zijn ze wellicht kapot? Kortom; ligt het aan de lamp (de persoon), de omgeving (werkplek), heeft het management hen niet ‘aan’ gezet? Of is er iets anders aan de hand met de persoon zelf?

De CVI geeft geweldig veel inzicht in de persoon en wat hem/haar beweegt. Ook kunnen wij goed onderbouwd advies geven in welke omgeving degene die het assessment heeft gemaakt tot z’n recht zal komen. Niet vanwege het kunstje wat hij of zij kan, maar naar zijn of haar diepe, onderliggende en onveranderlijke aard. Schakel jezelf in en neem een CVI om de juiste persoon op de juiste plaats die het juiste werk doet te worden!

* Kun je bijna niet geloven wat ik hierboven beschreven heb? Check de cijfers en het rapport zelf op: http://www.gallup.com/services/178517/state-global-workplace.aspx?g_source=EMPLOYEE_ENGAGEMENT&g_medium=topic&g_campaign=tiles

0

You must be logged in to post a comment.

google-site-verification: google84b09d0c81c669ef.html