top of page

Groei!

Eén van de mooiste analogieën die ik ken in in mijn business is die van het vliegtuig. Ons leven is als een vliegtuig. Ieder mens heeft in zijn/haar leven te maken met twee belangrijke krachten: geloof en angst. Vliegtuigen hebben ook te maken met twee belangrijke krachten; lift en zwaartekracht. Wanneer wij vooruit gaan dan zal ons geloof in onszelf en in de situatie groeien. Net als bij vliegtuigen wordt door vooruitgang lift gecreëerd, een opwaartse beweging die ons doet groeien en ons boven onze oude staat uittilt.

Toch is er ook altijd die andere kracht die ons juist wil neerhalen, angst. We kennen in het Nederlands spreekwoord: “stilstand is achtuitgang”. In deze analogie de zwaartekracht. Zolang we voorwaarts gaan groeit ons geloof en hebben wij wind onder onze vleugels. maar wanneer we stilvallen is er maar één weg: naar beneden. Wanneer we angst leidend laten zijn in ons leven dan zal de zwaartekracht de overhand nemen en zullen we (al dan niet geleidelijk en gecontroleerd) terugvallen.

Deze post is dan ook een oproep om niet stil te vallen, maar door vooruitgang de weg omhoog te vinden. Coaching is de motor! Het vergt weliswaar kracht en een investering in tijd en geld om vooruit te komen, maar het uitzicht is onbeschrijfelijk!2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page