top of page

Coaching = doe het zelven!

De vraag die ik de afgelopen tijd vaak heb gekregen is, breng jij me nu verder als coach, of moet ik het zelf doen? Het antwoord is simpel; jij moet het zelf doen. Maar wat heb ik dan aan een coach? Sterker nog, dan heb ik toch geen coach nodig? Tenzij je begrijpt dat je het zelf niet kunt.

Snap jij het nog? De reden dat ik het zo cryptisch omschrijf is omdat deze balans heel belangrijk is. Als je denkt dat een coach of een coachingsprogramma het voor je gaat doen, dan heb je het mis. Maar als je eerlijk naar je leven kijkt, zul je ook moeten vaststellen dat je op jezelf je bestemming niet kunt bereiken of in ieder geval toch een aantal goede wegwijzers en/of aanjagers nodig hebt.

Als ik krachttraining doe met een programma dat voor me is opgesteld, dan doe ik het best aardig. Maar als ik een coach bij me heb die me de fijne kneepjes laat zien en mij aanvuurt, dan doe ik dingen die ik alleen nog nooit voor elkaar had gekregen. De spierpijn na een workout met een coach is niet te vergelijken met het wat strakke gevoel als ik het zelf doe.

Het woord coach komt van het Engelse woord dat ‘bus’ betekent. Dus coaching is het vervoeren naar de bestemming die je wilt bereiken. Maar de rit is vaak pittiger dan je had verwacht. Heel veel mensen stappen uit de bus, d.w.z. ze verlaten hun coachingstraject. Hier is de vergelijking: – Je blijft alleen in de bus als je zeker weet dat deze je naar je bestemming brengt – Je blijft alleen in de bus als je bovendien weet dat je naar deze bestemming wilt, ook als de reis pittiger is dan je had voorzien.

Wij bieden coachingstrajecten aan voor mensen die écht verder willen komen. Mensen zeggen regelmatig dat ze dankzij dit traject dingen hebben bereikt die ze zonder coachen niet bereikt zouden hebben. Dr. Ben Tiggelaar zei het al zo mooi: Het Managen Van De Lastigste Persoon Op Aarde: Jezelf!

Wil jij écht verder komen? Zou jij hierbij gecoacht willen worden? Doe hier de gratis passietest!
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page