Groeien als persoon


Klavertje4Groeien als persoon, hoe ziet dat eruit?

Het is belangrijk je te realiseren dat, wanneer we het op deze pagina hebben over persoonlijke groei, het absoluut niet ons doel is om je te veranderen naar een persoon die je niet van nature bent. We willen je helpen groeien naar een plek van “highest en best contribution” met de aard en het karakter die je bij je geboorte hebt meegekregen; je aangeboren identiteit. Of zoals dat zo mooi heet in coach-land: We willen je in je kracht zetten! Dit doen we met behulp van een assessmenttool genaamd CVI™ (Core Values Index™) van Taylor Protocols™. Wil je weten waarom de CVI zo’n unieke methode is? Lees er dan meer over op deze pagina! Jij bent uniek en wanneer je leert te leven vanuit jouw unieke mix aan kernwaarden dan zul je effectief en gelukkig zijn!

Je kunt nu al de CVI uitproberen met deze gratis (output beperkte) proefversie:

Gratis testversie van de CVI™

Later kun je altijd nog upgraden, eventueel in combinatie met coaching.

Wanneer ervaar jij gevoelens van geluk?
Het antwoord op deze vraag is minder moeilijk dan je denkt. Je ervaart geluk wanneer jouw gevoelens en energie (dat waar je energie van krijgt) goed aansluiten op de omstandigheden van dat moment. Dit geldt voor jouw persoonlijke leven maar ook in het werk dat je doet. De individuele coaching van Legacy Consultancy is erop gericht om jouw “place of best and highest contribution” te bereiken! Het gaat er dus om dat je tot het punt geraakt waarop je goed tot je recht komt, waar je dingen doet die je motiveren en energie geven. Waar je een zinvolle en betekenisvolle bijdrage kunt leveren! Maslow omschreef dit als “self actualization”. Niets zweverigs maar een concreet doel waar je naartoe kunt werken!

Kun je geluk zelf beïnvloeden of sturen?
Jazeker!! Waar het om draait, is dat je je bewust wordt van de manier waarop jij dingen doet én waarom je ze (zo) doet. Dit begint met een beter begrip van jouw persoonlijke eigenschappen. Het ontdekken van jouw kern, dat wat echt bij je past en wat jouw identiteit uniek maakt. Met het Core Values Index™ assessment brengen wij jouw aangeboren kernwaarden en jouw unieke bijdrage in kaart! Hiermee vergroot je het zelfinzicht en het algemene inzicht in het ‘menselijke besturingssysteem‘. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan jouw valkuilen en uitdagingen en het omgaan met blokkades en conflicten.

Als persoonlijk coach help ik je om het beste uit jezelf naar boven te halen. We maken een start met het grondig inventariseren wat je ECHT wilt, waar je NAARTOE wilt en hoe je dit gaat BEREIKEN. Het ultieme doel is RESULTAAT.

Individuele coaching bestaat uit de volgende onderdelen:

Maslov

Coaching richting de top van de pyramide van Maslov volgens Taylor Protocols

• Vertalen van de doelen naar een actieplan

• Persoonlijkheisanalyse middels Taylor Protocols™ CVI™

• Tweewekelijks coachingsgesprek (1 uur per sessie)

• Coaching op persoonlijk leiderschap (hoe je zelf jouw toekomst in eigen hand kunt nemen)

Wat voeg ik als coach toe?

Ik begeleid je in de ontwikkeling van jouw effectiviteit door:

• Je bewust te maken van jouw kracht

• Je te coachen op het vlak van relaties en communicatie met anderen

• Je te helpen jouw unieke eigenschappen maximaal effectief in te zetten

• Je te helpen met het opruimen van de blokkades die je in jezelf bent tegengekomen

De uitkomsten kunnen we vervolgens inzetten op begeleiding in jouw loopbaan- of carrière door de vertaling naar concrete keuzes in werk en levensstijl.

google-site-verification: google84b09d0c81c669ef.html